ECU Master Black

Topics relating to the Lotus Exige S2 (series 2)
Post Reply
User avatar
Y104JTM
Posts: 4
Joined: Thu Apr 01, 2021 5:46 pm

Anyone wired in the two wide-band sensor wires to the brown plug when doing this ECU master dedicated 2zz install?

just installed this ECU and new wide-band sensor to my S2 2zz SC 2007.

scheduled for dyno in 3 weeks.

just a vac pipe and a wide-band sensor to plug into oem harness. don't want to damage ecu plug this close to tune but would like to hand it over as a running car ready for the tune.

if anyone has any procedures or ways to go about it please?

all the best

Paul
User avatar
Fonzey
Posts: 1226
Joined: Tue Nov 27, 2018 12:17 am

Hi Paul, you may need this: https://rrrshop.co.uk/products/lotus-la ... eq=uniform

This allows you to use the four wires from the factory O2 sensors which means you then only need to add 2 pins into the ECU plug for the 2 additional wires needed for the wideband.

There are a couple of diagrams here which may also help: https://drive.google.com/drive/folders/ ... 1uUO7KpFbf

Oh, and although not strictly EMU related, BOE have a guide for installing their REV400 kit and it includes steps to depin and repin the OEM connectors:

https://www.boefab.com/pages/support


Good luck!
User avatar
Y104JTM
Posts: 4
Joined: Thu Apr 01, 2021 5:46 pm

thanks Fonzey.

completed the install thanks.

everything connected but wont start.

Grrrrrr.

plug the oem ecu and bang first time.

not hearing the fuel pump prime on ignition key that you hear on oem.

does make a single beep once key flicked on and cranks over but that is all.
Post Reply