More S1 Starting Problems, Please Help!

<Archived> Even supercars have their flaws..
Gromit_Monkey
Posts: 14
Joined: Tue Jun 19, 2007 9:32 am

More S1 Starting Problems, Please Help!

Post by Gromit_Monkey » Fri Sep 07, 2007 9:23 am

After sorting the last starting problem which was just a knackered battery, my boyfriend has come across another one. Ok, from the beggining - started up Sunday morning and drove for over an hour to Silverstone. Then did 2 15-20 minute track session (enjoyed very much). Left if for about 3 hours and then started it and drove home for another hour and half or so. Got home and turned off. Went to start it Wednesday and it wouldnt start!! Turns over fine, plenty of life in the battery, but wont fire. Fuel pump is priming up (he assumes thats what 3 second buzzing noise is?) and immobeliser light is going off. Tried taking plugs out to check for flooding, but they dont smell of fuel and there seems to be no evidence of any fuel?? One thing he has noticed is fuel pump will prime everytime I turn ignition on, regardless of how many times he does in succesion (is that normal?) He hasnt checked for spark yet. Any Ideas?

JasonR
Posts: 420
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:48 pm
Location: South Africa

Re: More S1 Starting Problems, Please Help!

Post by JasonR » Fri Sep 07, 2007 9:46 am

would take a shot at an immobiliser problem. Had it before, solved by disconnecting battery and re connecting after a few seconds.

It seemed like the immobiliser was dis arming but it was just the alarm in this case so worth a try.

stevegreen

Re: More S1 Starting Problems, Please Help!

Post by stevegreen » Fri Sep 07, 2007 11:42 am

One thing he has noticed is fuel pump will prime everytime I turn ignition on, regardless of how many times he does in succesion (is that normal?)
It is on mine.

Dave
Posts: 277
Joined: Sat Aug 11, 2001 11:00 am
Location: Scotland

Re: More S1 Starting Problems, Please Help!

Post by Dave » Sun Sep 09, 2007 4:06 pm

Have you managed to get it running yet?

Gromit_Monkey
Posts: 14
Joined: Tue Jun 19, 2007 9:32 am

Re: More S1 Starting Problems, Please Help!

Post by Gromit_Monkey » Mon Sep 10, 2007 9:12 am

No we havent my boyfriend wants to know does anyone know how to byoass the immobiliser?

SeanB
Posts: 6771
Joined: Tue Jan 04, 2005 9:24 pm

Re: More S1 Starting Problems, Please Help!

Post by SeanB » Tue Sep 11, 2007 4:13 pm

Yes, it is easy, but I don't want to post it on here. It is probably easiest to describe on the telephone, give me a call on 07967 662294 and I will talk you though it.

Sean..

Mr Pesky
Posts: 13966
Joined: Mon May 05, 2003 11:00 am
Location: Gravy Trough

Re: More S1 Starting Problems, Please Help!

Post by Mr Pesky » Tue Sep 11, 2007 4:38 pm

Yes, it is easy, but I don't want to post it on here. It is probably easiest to describe on the telephone, give me a call on 07967 662294 and I will talk you though it.

Sean..
Hope her boyfriend doesn't overhear your conversion, brummie boy Wonder if she likes nuts?

Gromit_Monkey
Posts: 14
Joined: Tue Jun 19, 2007 9:32 am

Re: More S1 Starting Problems, Please Help!

Post by Gromit_Monkey » Tue Sep 18, 2007 11:02 am

Just to let you all know my boyfriend got the car started, he thinks it was the battery terminals. Thanks for all your help.

Locked