Elise wont start. Please can anyone help!

<Archived> Even supercars have their flaws..
muppet
Posts: 2
Joined: Fri Jun 23, 2006 11:50 pm

Elise wont start. Please can anyone help!

Post by muppet » Fri Jun 30, 2006 11:22 pm

I have a problem with my car that is driving me nuts and need some help please ?
I have searched the archive and have found some related threads but none that match my problem exactly.
First of all I should say that it is an elise I have not an exige (I wish !!) - but it is a 2001 model and has the same alarm as the 340R and the Exige ie the Meta 99.

Some of the time the car is fine - disarms - starts - lovely !
The next time (always at the most embarrassing of moments - it will not run - I disarm as normal, turn the key and it will fire for about 1 to 2 seconds and then die !!
It does not matter what I try it just does the same thing - runs very briefly then is dead.
I can leave it for 30 minutes sometimes and it will be OK - the longest was 3 hours !!
Local alarm dealer says that the alarm is OK and that it is something else - (not too sure how he comes to this conclusion).

Any help would be very gratefully received please ?

Many thanks.

This was a post listed some time ago without a solution but I have the exact same problem.
Please can any one suggest anything?
many thanks

Alan
Posts: 42
Joined: Thu Mar 31, 2005 9:14 pm
Location: Scotland

Re: Elise wont start. Please can anyone help!

Post by Alan » Fri Jul 21, 2006 8:55 pm

Maybe it's something to do with those sticks holding your arms up - but seriously I have no idea and it looks like no-one else does either, did you see the Meta 99 post in the same area?

JasonR
Posts: 420
Joined: Mon Jul 14, 2003 8:48 pm
Location: South Africa

Re: Elise wont start. Please can anyone help!

Post by JasonR » Sat Jul 22, 2006 11:43 am

If the alarm disarms and the car starts, it cannot be an alarm problem. Sounds like a fuel pump problem if it's runs for a few seconds and then dies it sounds more like a dodge pump. Is it louder than usual perhaps?

MADDOG
Posts: 1225
Joined: Mon Mar 21, 2005 1:25 pm
Location: Sunny Perth (Aus)

Re: Elise wont start. Please can anyone help!

Post by MADDOG » Mon Jul 24, 2006 10:05 am

try changing the plugs, mine wouldn't start on Saturday, I changed the plugs and it started first time

Shug
Posts: 21
Joined: Thu Nov 24, 2005 1:03 pm

Re: Elise wont start. Please can anyone help!

Post by Shug » Tue Jul 25, 2006 12:46 pm

If the alarm disarms and the car starts, it cannot be an alarm problem. Sounds like a fuel pump problem if it's runs for a few seconds and then dies it sounds more like a dodge pump. Is it louder than usual perhaps?


Agree 100% with this.... If it fires at all then the immob is working fine. Look at the fuel pump, blocked filter, etc.

Locked